Nieuws

Bamboe specialist MOSO International BV pionier op bedrijventerrein Zevenhuis

kevinzevenhuis on 17 maart 2014

NL

EN

Maart 2014 – MOSO International BV vestigt zich als eerste op het nieuwe duurzame bedrijventerrein Zevenhuis. MOSO is de Europees marktleider in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke producten vervaardigd uit bamboe. Exploitatiemaatschappij Zevenhuis is verheugd dat juist MOSO het spits afbijt. Het bedrijf past uitstekend op Zevenhuis omdat ook zij duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Op 17 maart 2014 hebben partijen hun handtekening onder het contract gezet. MOSO verwacht in 2015 haar nieuwe kantoor met bedrijfsruimte in gebruik te nemen.

Waarom Zevenhuis
Directeur Gerry Jansen: “Sinds we ons in 2005 op de Marowijne hebben gevestigd heeft MOSO – 50 medewerkers wereldwijd waarvan 30 in het hoofdkantoor in Zwaag – een flinke groei doorgemaakt mede dankzij de toenemende focus in de bouw op duurzaamheid en ons bedrijfsmotto “Green, Greener, Greenest”. Door deze ontwikkelingen zijn we uit ons jasje gegroeid en zelfs genoodzaakt om verschillende hallen op andere plekken buiten onze locatie te huren. Met de verhuizing naar Zevenhuis kunnen wij onze internationale groeiambities verder gestalte geven in een hypermodern kantoor en bedrijfshal (totaal ca 6000 m2) met een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaam bouwen, niet alleen op het gebied van energie – de ambitie is energie neutraal – maar juist ook op het gebied van duurzaam materiaalgebruik. Het nieuwe kantoor moet een uithangbord worden van de oneindige mogelijkheden die reuzenbamboe biedt als hardhoutvervanger; de grondstof groeit supersnel, is ijzersterk en zelfs aangetoond CO2 neutraal over de hele levenscyclus. In het nieuwe kantoor willen we laten zien dat bamboe zelfs in de meest veeleisende toepassingen hardhout kan vervangen, zoals in vloeren, kozijnen, deuren, dekdelen en zelfs gevelbekleding. De ambities van Zevenhuis als duurzaam, modern bedrijventerrein passen goed bij MOSO en wij verwachten dat potentiële afnemers, waaronder innovatieve bedrijven uit de maakindustrie, zoals interieurbouwers en timmerfabrieken, ons snel zullen volgen.”

Gemeente Hoorn
Aart Ruppert, wethouder Economische Zaken van de gemeente Hoorn: “Dat een internationaal opererend groeiend bedrijf als MOSO, met haar focus op duurzaamheid en innovatie, in Hoorn blijft, is fantastisch nieuws voor Hoorn. In Hoorn hebben we heel lang geen vrije bedrijfsgrond gehad. Daardoor hebben we regelmatig ‘nee’ moeten verkopen en moesten bedrijven naar andere plaatsen uitwijken. Bedrijventerrein Zevenhuis geeft bedrijven in Hoorn weer de kans om te groeien en geeft nieuwe bedrijven de ruimte om zich in Hoorn te vestigen. Dat is goed en belangrijk voor onze economie en de werkgelegenheid in onze stad.”

Over MOSO International BV
MOSO International BV is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke, uit bamboe vervaardigde, producten voor interieur en exterieur toepassingen. MOSO is een mondiale speler en al ruim vijftien jaar actief vanuit het hoofdkantoor in Zwaag. Met haar ruime ervaring en vestigingen in China (Hangzhou), Hong Kong, Spanje (Barcelona), kan MOSO aan de hoogste klanteisen voldoen.

Zevenhuis
Bedrijventerrein Zevenhuis is direct gelegen aan de Westfrisiaweg (toekomstige N23) en op steenworp afstand van de A7. Uitgangspunten bij de ontwikkeling van Zevenhuis zijn de kwaliteit van de openbare ruimte, flexibiliteit in kavelgrootte én duurzaamheid. Zevenhuis biedt ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid tot aan multinationals. Bedrijven en ondernemingen die geloven in cocreatie, ketensamenwerking en kracht door verbindingen aan te gaan, zullen hier hun nieuwe thuishaven vinden.

Guido Scholtens, bestuurder exploitatiemaatschappij Zevenhuis: “MOSO maakt zeer innovatieve producten die voor andere ondernemers meerwaarde kunnen betekenen. Op deze wijze kan een keten gevormd worden van aanverwante bedrijven en een stap worden gezet richting een duurzame ontwikkeling van Zevenhuis.”