Nieuws

Zevenhuis gaat laatste bouwfase in

kevinzevenhuis on 18 april 2021

NL

EN

Ruim de helft van de kavels is al verkocht en op dit moment wordt de resterende grond bouwrijp gemaakt. Bedrijventerrein Zevenhuis levert deze eind 2021 op. “We hebben de toon gezet met een duurzame ontwikkeling, goede faciliteiten voor ondernemers en werkgelegenheid voor de regio. Er liggen volop kansen voor de toekomst op Zevenhuis. Ook voor bedrijven uit de regio Amsterdam.”

Projectmanager Peter van Asselt is trots op Zevenhuis: “In 2013 zijn we midden in de financieel-economische crisis gestart. We waren indertijd blij MOSO International (bamboe-producten) te kunnen verwelkomen. Sindsdien is de vraag naar bedrijfsruimte blijven stijgen en hebben we alles op alles gezet om de grond in de verschillende fases voor te bereiden op de bouw.”

Zevenhuis gaat laatste bouwfase in

Gunstige ligging, eigen ontsluiting

Zevenhuis is in trek: “Het ligt op een centrale plek in Westfriesland vlakbij de A7, een zichtlocatie met eigen ontsluiting. Ondernemers die nu aansluiten, weten zich omringd door een aantal prachtbedrijven. Bijvoorbeeld De Eekhoorn, dat een bijzonder pand met een mooi ontwerp heeft neergezet. Een echte eyecatcher. Het Multi Traffic Point, met zes foodketens, is een groot succes en we zijn content met de komst van zoetwarenproducent Felko Holland. En de 706 Seating Group, een echte aanwinst. Hiermee heb ik het niet alleen over het T-vormige gebouw, maar ook over de duurzame filosofie die het bedrijf hanteert en de materialen die worden gerecycled. Want circulair ondernemen proberen we hier met elkaar te stimuleren. MSH aan de Jan Tinbergenweg heeft bijvoorbeeld een mooie ecologische voortuin aangelegd en de meeste bedrijven kiezen voor zonnepanelen op het dak.” Je draagt hiermee bij aan verduurzaming en je profiteert er als ondernemer direct van.

Landelijke pilot circulaire werklocaties

Op dit moment is nog krap 45% beschikbaar voor starters, doorgroeiers en middelgrote bedrijven. Er is aandacht voor groen, water en wandelpaden en een gezonde bedrijvigheid van verschillende ondernemers. Van Asselt: “We nemen deel aan een landelijke pilot over circulaire werklocaties en proberen de ideeën en adviezen direct toe te passen. We merken dat ondernemers hiervoor open staan. Niet omdat we het opleggen, maar omdat het tegenwoordig iets is om trots op te zijn, terwijl het tegelijkertijd ook kostenbesparend of zelfs winstgevend is. Een compleet andere wereld dan vijftien jaar geleden!”

© Tekst en foto: Westfriese Zaken