Nieuws

Samen naar Zevenhuis

kevinzevenhuis on 7 februari 2022

NL

EN

Twee bedrijven die nu nog zijn gevestigd aan de Gildenweg in Blokker hebben gezamenlijk een grote kavel op bedrijventerrein Zevenhuis in Zwaag gekocht, waarvan ze elk de helft gaan gebruiken. Het gaat om bedrijven die al nauw samenwerken: Bouwbedrijf Het Gilde en Proprefab Houtbouw.

Momenteel zijn ze nog gevestigd op Gildenweg 10, een wat ouder bedrijvencomplex in het hart van bedrijventerrein Gildenweg, waar ze kantoorruimte en werk-/opslagplaatsen huren. In elk geval Bouwbedrijf Het Gilde noemt als een van de redenen om bewust te kiezen voor vestiging op Zevenhuis, dat de toekomst van terrein Gildenweg onzeker is.

De huur aan de Gildenweg is opgezegd, dus de nieuwbouw op Zevenhuis moet dit jaar klaar zijn

In de Hoornse gemeenteraad gaan al langer stemmen op om daar op termijn een woonwijk van te maken. Ooit gaat het er een keer van komen, denkt Jim de Lang, die samen met Dennis Kluft directeur/eigenaar is van Bouwbedrijf Het Gilde: ,,Het industrieterrein waar we nu zitten staat er niet meer over tien jaar, denk ik. Zevenhuis is nieuw en ook mooi qua ligging. Je rijdt naar Amsterdam zonder een stoplicht tegen te komen.’’

Beide bedrijven komen voort uit Het Gilde Projecten en kwamen in 2017 op eigen benen te staan, net als aannemingsbedrijf Henver. Ze werkten al nauw met elkaar samen.

Lees het volledige artikel op de website van het NHD.

5 februari 2022 © tekst: Eric Molenaar © foto: aangeleverd aan NHD