Nieuws , Vestigers

Zicht Bouw kan in Zwaagdijk-Oost ’kont niet keren’ en zoekt de ruimte op Zevenhuis

kevinzevenhuis on 30 december 2021

NL

EN

Zicht Bouw BV gaat zijn pand in Zwaagdijk-Oost verlaten voor nieuwbouw op bedrijventerrein Zevenhuis in Zwaag. De ruimte die het daar krijgt wordt meer dan vijf keer zo groot.

Koen van der Gulik en Sybren de Vries – beiden komen uit Avenhorn – werkten jarenlang samen als zzp’er. Begin 2018 besloten ze de handen ineen te slaan. Van der Gulik Timmerwerken en SDV Bouwbedrijf gingen op in Zicht Bouw BV. Met vaste onderaannemers – installateurs, metselaars, stukadoors en schilders – specialiseerde het bedrijf zich in aanbouw, opbouw en nieuwbouw.

Eind 2019 werd dochteronderneming Zicht Dakopbouw opgericht. Zicht Dakopbouw heeft zich gespecialiseerd in prefab maatwerk.

Maar we groeien gigantisch, we kunnen onze kont niet keren, dus we moesten wel uitbreiden. Dan heb je de keus. Je kunt ruimte erbij huren, maar dan zit je met een half jaar of een jaar met hetzelfde probleem. Dan kun je beter in één keer groter gaan.

Alles wordt in eigen hal geproduceerd en vervolgens binnen een dag casco geplaatst, van dakkapellen tot dakopbouwen met kozijnen, glas en zelfs het elektra erin verwerkt.

Vakmensen

Door de snelle groei staat het bedrijf te springen om vakmensen. Het heeft inmiddels acht personeelsleden en is een erkend leerbedrijf voor mbo-studenten.

Op dit moment zit Zicht Bouw nog aan de Tulpenmarkt in Zwaagdijk-Oost, op 240 m2. “Maar we groeien gigantisch, we kunnen onze kont niet keren, dus we moesten wel uitbreiden”, zegt Van der Gulik. “Dan heb je de keus. Je kunt ruimte erbij huren, maar dan zit je met een half jaar of een jaar met hetzelfde probleem. Dan kun je beter in één keer groter gaan.”

Op Zevenhuis, aan de John Stuart Millweg, krijgen ze de beschikking over een kavel van 2500 m2, waarvan ze ruim 1300 m2 gaan bebouwen. Het resterende buitenterrein zal worden gebruikt voor opslag en aan- en afvoer.

© Foto Richard Rood
© Tekst Eric Molenaar