Nieuws , Vestigers

Interview Daan Luijten – eigenaar Delta Lima Engineering

kevinzevenhuis on 11 november 2021
Deze Honda S2000 specialist is sinds 2017 gevestigd op bedrijventerrein Zevenhuis. Inmiddels heeft hij al een derde bedrijfsunit in gebruik.

Daan Luijten woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Zwaag. Twintig jaar geleden kocht hij zijn eerste Honda crx en bleef het merk trouw. Omdat Daan nog studeerde, was er weinig geld voor onderhoud. Hij besloot dit zelf te doen. In het toenmalige Fast & Furious-tijdperk werd deze eerste auto opgepimpt met spoilers en luide sportuitlaat.

Na vele Honda’s kwam Daan uit op de S2000; een sportauto van Honda die gemaakt is tussen 1999 en 2009. Online forums deden hun intrede en Daan schreef over zijn sleutelwerkzaamheden. Compleet met foto’s maakte hij handleidingen en handelde hij in onderdelen. Hij werd benaderd door eigenaren met de vraag of hij hun auto ook wilde onderhouden. Naast zijn vaste baan, sleutelde Daan in zijn vrije uurtjes in zijn garage aan zijn eigen S2000 en aan die van anderen. Na drie jaar stond zijn garage, tuin en inmiddels ook een aantal slaapkamers vol met onderdelen, dozen en gereedschap. Inmiddels was hij dé specialist van dit type automerk en werd het tijd voor aanpassing; een professionele bedrijfsvoering.

Zevenhuis biedt voor elke ondernemer bedrijfsruimtes van verschillende grootten. Daan kon in korte tijd doorgroeien en tevens de te klein geworden bedrijfspanden aanhouden en verhuren.

Daan vond op Zevenhuis een bedrijfspand (40 m2 bg/40 m2 1e verd) en begon officieel zijn bedrijf Delta Lima Engineering. Voor onderdelen, onderhoud, motorrevisie, import, export en aankoop- en verkoopbemiddeling van een S2000 kun je bij hem terecht. Echter al na anderhalf jaar bleek dit pand te klein en vond hij een grotere unit van 75m2 zowel beneden als boven. Deze kocht hij, maar nog voordat het af was, zocht hij al weer een grotere ruimte. Besloten werd om deze te verhuren – een slimme investering – en zelf nog een bedrijfsruimte aan te schaffen (200m2 bg/100m2 1e verd). Veel groter met voldoende speling om verder te groeien. Daan wil namelijk  graag met nóg een ander hoog segment sportauto zijn bedrijf uitbreiden.

Op Zevenhuis kan Daan zijn bedrijf professioneel runnen. Hij is zeer te spreken over de aankoop van de unit en het contact met Stabo Bouw. Persoonlijke wensen zijn doorgevoerd en dat is prettig. Het bedrijventerrein is nieuw en representatief – daar wil je klanten ontvangen, ook als kleine ondernemer. De ligging nabij Zwaag levert hem tijd op omdat hij geen reistijd kwijt is. Ook het duurzame karakter van Zevenhuis past bij Daan. Hij reviseert motorblokken en andere onderdelen. Liever maakt hij iets weer als nieuw dan dat hij het weggooit. Dit is nog goedkoper ook, waar de klant dan weer blij mee is. Op deze manier belast je het milieu minimaal en bespaar je grondstoffen. Het zijn juist de dagelijkse keuzes die je maakt die voor impact zorgen.

Zevenhuis biedt voor elke ondernemer bedrijfsruimtes van verschillende grootten. Daan kon in korte tijd doorgroeien en tevens de te klein geworden bedrijfspanden aanhouden en verhuren. Dat deze ruimtes ongewenste ontwikkelingen in de hand spelen zoals vaak gesteld wordt, kan voor een groot deel ondervangen worden. Zelf schakelt Daan bijvoorbeeld een goede verhuurbedrijfsmakelaar in. Deze is secuur in het uitzoeken van een juiste huurder. Daarnaast onderhoudt hij zelf een goede onderlinge relatie met zijn huurders en gaat af en toe ‘op de koffie’ om problemen te voorkomen.

Delta Lima Engineering – De Honda S2000 specialist