http://www.facebook.com/Zevenhuishttp://www.linkedin.com/in/zevenhuisinfo@zevenhuis.nl
7h_speelruimte_zomertijd

Titel

Plaats hier uw tekst...

Media archief

Zevenhuis in de media | Archief

Ligging Zevenhuis

De ligging van de kavels op bedrijventerrein Zevenhuis gezien vanaf de N23 is perfect, bekijk onderstaande video (september 2017) en zie de zichtbaarheid zoals deze is vanaf de N23.

In vogelvlucht over Westfriesiaweg

De planning van Zevenhuis en de N23 worden op elkaar afgestemd om snel een nog betere bereikbaarheid van Zevenhuis te garanderen.

Mocht u meer informatie willen over de voortgang van de N23 kijk op de website www.n23westfrisiaweg.nl of neem contact met ons op.

Wegwerkzaamheden vaarduiker Rijweg

Sinds week 34 is de Jan Tinbergenweg op Zevenhuis gestremd in verband met het aanbrengen van een vaarduiker ter hoogte van de Rijweg. Het doel was dat deze werkzaamheden eind week 35 gereed zouden zijn. De werkzaamheden lopen uit waardoor de Jan Tinbergenweg ook in week 36 gestremd is voor doorgaand verkeer. In week 36 is er wel doorgang mogelijk via de Jan Tinbergenweg voor fietsers en nood- en hulpdiensten.

Wij vragen uw begrip voor de overlast. Op vrijdag 7 september zijn de werkzaamheden afgerond en is de stremming opgeheven.


Start bouw bedrijfsunits in zicht

Oktober 2016 - Vanwege de vele positieve reacties van kleine zelfstandigen, starters en zzp-ers uit onze regio en het grote aantal verkochte units wordt vervroegd de vergunningsperiode bij de gemeente gestart. Lees meer.


Groei bedrijfsruimtemarkt

Mei 2016 – In 2015 is er 20% meer geïnvesteerd in de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt. Lees meer. 


Bedrijfsunits voor ZZP-ers en startende ondernemers

Mei 2016 – Het bedrijf Bedrijfsunits Zevenhuis ontwikkelt een bedrijfsverzamelgebouw van 20 duurzame bedrijfsunits voor ZZP-ers en startende ondernemers op Bedrijventerrein Zevenhuis. www.bedrijfsunitszevenhuis.nl. Lees meer.


Markt volop in beweging


Maart 2016 - Bedrijven zoeken naar nieuwe huisvesting, aldus makelaar Aad de Heus. Lees meer.


Dit jaar over nieuwe N23 rijden


Februari 2016 – Nieuwe aansluiting N23 Westfrisiaweg op Zevenhuis dit jaar gereed. Eind 2016 gaat, als alles volgens planning verloopt, de gehele nieuwe aansluiting bij Zevenhuis, inclusief de rotondes en de toe- en afritten open.
Lees meer.


Vestiging Multi Traffic Point op Zevenhuis

Januari 2016 - De Marees Groep, Avia Marees, heeft koopcontract getekend voor de vestiging van een Multi Traffic Point bij de entree van Zevenhuis.

Bijgaande artikelen stonden 13 januari in het Noordhollands Dagblad. Lees meer.


Maatwerk op Zevenhuis


December 2015 – Wethouder Ben Tap in het Financieel Dagblad: ‘Op Zevenhuis kan bijzonder veel. Het is een terrein waar echt maatwerk mogelijk is’. Lees meer.


Binnendoor varen van Zwaag naar Enkhuizen


September 2015 - Binnenkort is het mogelijk om vanuit Hoorns nieuwste wijk, Bangert en Oosterpolder, via binnenwater naar Enkhuizen te varen. Bijgaand artikel staat op de website van het Noordhollands Dagblad. Lees meer.


What's UP? Juridische quickscan voor ondernemers.


What’s UP is een juridische quickscan voor ondernemers. Schenkeveld Advocaten heeft deze quickscan gemaakt zodat zij m.b.v. deze scan in een persoonlijk gesprek, aan de hand van een uitgebreide checklist, kunnen beoordelen of uw juridische zaken op de juiste manier zijn geregeld en vastgelegd. Geen online vragenlijsten maar persoonlijk contact en een juridisch advies op maat voor uw onderneming.

Omdat een startende onderneming een andere juridische behoefte heeft dan een bestaande onderneming zijn er drie quickscans ontwikkeld. Kijk hier welke quickscan het meest geschikt is voor u.


Jan Tinbergenweg


Hoorn juni 2015 – Hoorn heeft er vanaf morgen een nieuwe weg bij: de Jan Tinbergenweg.
Bijgaande artikelen stonden 7 mei in het Noordhollands Dagblad. Lees meer.


Eerste ontsluiting op N23 Westfrisiaweg!


Bedrijventerrein Zevenhuis direct via de N23 bereikbaar: In 4 minuten naar de A7
Hoorn – Op 6 mei 2015 is bedrijventerrein Zevenhuis door wethouder Ben Tap aangesloten op de N23. Vanaf 8 mei kunnen automobilisten gebruik maken van deze weg. Met deze verbinding is het eerste stuk asfalt gelegd voor de verbetering van de N23 Westfrisiaweg. Zevenhuis wordt daarmee het best bereikbare bedrijventerrein van Westfriesland. Het ligt 4 minuten verwijderd van de A7. Lees meer.


Zevenhuis heeft meegewerkt aan het televisieprogramma ‘Een Zaak Van De Gemeente’ van RTL7


Peter van Asselt, projectmanager Zevenhuis, is samen met wethouder Ben Tap geïnterviewd op bedrijventerrein Zevenhuis door Sylvana Simons over het goede ondernemersklimaat in Hoorn.
Bekijk hier de video.Van zeven huizen tot Zevenhuis
Uitvoerder Stefan Vlaar van Scholtens Bouw vertelt over toen en nu
Geen dijk te hoog; MOSO behaalt hoogste punt op bedrijventerrein Zevenhuis.

Het is niet eens zo heel lang geleden dat ons mooie Westfriesland nog uit moerasgebieden, meertjes, dijken, vaarten en stukken land bestond. Het vervoer van goederen vond vooral plaats over het water en daar waar dijken en waterwegen elkaar kruisten, werden de schepen door een overhaal verplaatst. De door de tuinders verkochte goederen werden over waterwegen vervoerd, dus je begrijpt dat deze overhalen, waar er in Zwaagdijk zelfs twee van waren, van groot economisch belang waren. Lees meer.


Goede bereikbaarheid essentieel voor vestiging bedrijf

December 2014 - Zevenhuis ligt direct aan de Westfrisiaweg, welke wordt verbreed tot vierbaansweg (N23). Een directe afslag op en van de N23 geeft Zevenhuis een zeer goede bereikbaarheid. Het terrein is daarom ook snel en gemakkelijk te bereiken vanaf de A7 (4 autominuten) alsmede vanuit Enkhuizen en Lelystad. Dit maakt Zevenhuis een bedrijventerrein wat aan de stad grenst met de gemakken van een snelwegontsluiting. Lees meer.

Bekijk hier de video.


Krachten bundelen


December 2014 - ‘De krachten bundelen om nog meer voor Westfriesland te kunnen betekenen.’
Rabobank Westfriesland is sinds 1 november jl. de nieuwe naam ontstaan uit de fusie van Rabobank Hoorn-Midden Westfriesland en Rabobank Westfriesland-Oost. Lees meer.


Nieuw duurzaam hoofdkantoor voor MOSO International BV.


November 2014 - MOSO International BV uit Hoorn is op 26 november 2014 gestart met de nieuwbouw van haar
nieuwe, duurzame bedrijfspand op bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn. Wethouder Ben Tap sloeg de
officiële 1e paal voor het eerste bedrijf op dit bedrijventerrein. Lees meer.


Aansluiting bedrijventerrein Zevenhuis op N23 een flinke stap verder


Oktober 2014 - Hoorn – Op 27 oktober jl. is door Nelleke Huisman, voorzitter van de HOC (Hoornse Ondernemers Compagnie), op bedrijventerrein Zevenhuis, het asfalt gewalst van de aansluitingsweg naar de N23.
Tevens heeft zij, samen met Guido Scholtens, bestuurder Zevenhuis en Peter van Asselt, projectmanager Zevenhuis, de naam N23 -Zevenhuis op de weg aangebracht. Vanuit de lucht niet te missen. Lees meer.

Bekijk hier de video.


7 essentiële vragen en oplossingen voor uw duurzame investering op Zevenhuis


Oktober 2014 - Ondernemers die zich oriënteren op nieuwe huisvestingsmogelijkheden voor hun bedrijf stellen zich vele vragen. Waar wil ik mij vestigen? Hoe groot moet het gebouw worden? Welke uitstraling moet het krijgen? Hoeveel wil ik investeren? BDO Accountants & Adviseurs helpt bij het beantwoorden van deze en andere vragen om tot een verantwoorde investeringsbeslissing te komen. 7 essentiële vragen en oplossingen voor uw duurzame investering op Zevenhuis. Lees meer.


Nieuwe trends en ontwikkelingen door duurzaamheidscoach Zevenhuis


Oktober 2014 - Waar het kabinet zich vooral druk maakt over het wel of niet kunnen behalen van de
doelstellingen voor opwekken van duurzame energie in 2020, is er een stille verandering in het
Westfriese landschap te zien: er komen steeds meer zonnedaken bij. Lees meer.


Zevenhuis biedt steenuil nieuw jacht (bedrijfs) terrein

September 2014 - Zevenhuis heeft een start gemaakt met de aanleg van een natuurgebied voor de Steenuil. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat aan de Zwaagdijk een steenuil aanwezig is. Lees meer.


Kavels Zevenhuis direct beschikbaar


Zevenhuis komt tot leven…

Juli 2014 - Hoorn - Een imponerend gezicht: grote buizen worden op 2,5 meter diepte aaneengeregen tot een fijnmazig netwerk waar water, gas, elektra en glasvezel door heen gaan stromen. Zevenhuis komt tot leven. Ben Tap, de nieuwe wethouder economische zaken heeft op woensdag 2 juli jl. met frisse energie de mouwen opgestroopt en meegeholpen met het aanleggen van deze ondergrondse infrastructuur op bedrijventerrein Zevenhuis. Een rioleringsdeel is onder de grond aangelegd, waarmee de laatste stap is gezet in het bouwrijp maken. Direct daarna worden de wegen aangelegd en geasfalteerd, de openbare verlichting wordt aangebracht en de waterpartij bij de entree krijgt vorm. Lees meer>


Wubbo Ockels - duurzame mensheid


Juni 2014 - Wubbo Ockels (1946-2014) was een gepassioneerd pleitbezorger voor het voortbestaan van de mensheid. De voormalige astronaut voelde dat zijn missie niet in de ruimte lag, maar op aarde; die door onnadenkendheid van de mens vernietigd werd.

Eind januari schreef hij daarom onderstaand statement voor de mens: 
Nederlandse versie
Engelse versie


Zevenhuis commercial op Radio Hoorn


Juni 2014 – De aankomende weken is de radiocommercial van Zevenhuis in het weekend te beluisteren op Radio Hoorn tijdens de programma’s: Westfriesland in Bedrijf en Hoorn Actueel. Beluister onderstaande radiospotjes:
- Radiospot 1
- Radiospot 2


Straatnamen bekend Bedrijventerrein Zevenhuis


April 2014 - De straatnamen op Zevenhuis worden vernoemd naar mensen die internationaal
van betekenis zijn geweest op economisch gebied. Het Hoornse college nam het advies van de
commissie Naamgeving Openbare Ruimte over. Lees meer.


Bamboe specialist MOSO International BV pionier op bedrijventerrein Zevenhuis


Maart 2014 - MOSO International BV vestigt zich als eerste op het nieuwe duurzame bedrijventerrein Zevenhuis. MOSO is de Europees marktleider in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke producten vervaardigd uit bamboe. Exploitatiemaatschappij Zevenhuis is verheugd dat juist MOSO het spits afbijt. Het bedrijf past uitstekend op Zevenhuis omdat ook zij duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Op 17 maart 2014 hebben partijen hun handtekening onder het contract gezet. MOSO verwacht in 2015 haar nieuwe kantoor met bedrijfsruimte in gebruik te nemen. Lees meer.


Groen omarmt Zevenhuis


Maart 2014 - Op Nationale Boomfeestdag, 12 maart, hebben kinderen en bestuurders, vol enthousiasme, hun mouwen opgestroopt en zijn ze hardwerkend aan de slag gegaan om bomen en struiken aan te planten op Zevenhuis. Lees meer.


Bezoekerscentrum N23 Westfrisiaweg

 
Maart 2014 - Het blijft lastig je een weg voor te stellen die er nog niet helemaal is. Daarom is in het bezoekerscentrum een prachtig tapijt te vinden met een luchtfoto waarop het hele trace te zien is. Kom kijken!

Op de vloer prijkt een gigantisch tapijt met daarop een luchtfoto van de omgeving van het te realiseren tracé. De toekomstige oost-west verbinding is op deze ‘walk-in-map’ ingetekend, waardoor de omvang van het project direct goed zichtbaar is. Alle te realiseren ongelijkvloerse kruisingen, (turbo)rotondes en fiets- en voetgangersoversteken staan ook op de kaart afgebeeld. Maar om écht goed te kunnen zien hoe het er straks na de uitvoeringsfase uit komt te zien, kunt u het project in het informatiecentrum op een groot scherm in 3D bekijken. Bent u benieuwd naar het informatiecentrum? Op www.n23westfrisiaweg.nl kunt u de openingstijden en het bezoekadres vinden.


Het netwerk in!


Maart 2014 - Het projectteam van Zevenhuis gaat op reis langs diverse netwerken in de regio. Want: Zevenhuis staat voor ketensamenwerking en kennisdeling. We bouwen aan een ondernemersgemeenschap gebaseerd op duurzame relaties. Lees meer.


Zevenhuis: presenteert de duurzaamheidscoach

Februari 2014 - Om ondernemers, die zich willen vestigen op bedrijventerrein Zevenhuis, te ondersteunen bieden wij de diensten aan van onze onafhankelijke duurzaamheidscoach. Hij kan de ondernemers begeleiden bij het realiseren van een kwalitatief-hoogwaardig en energiezuinig bedrijfspand. Lees meer.


Microsoft vestigt zich in deze regio


Februari 2014 - Dat deze regio een goed vestigingsklimaat heeft, blijkt uit de komst van Microsoft naar deze regio.
We verwachten hierdoor ook internationaal meer belangstelling voor de ontwikkelingskansen van bedrijven in deze regio en dus voor Zevenhuis.


Aansluiting N23 Westfrisiaweg op Zevenhuis, De Strip en Rijweg


Februari 2014 - De aansluiting van de N23 Westfrisiaweg op De Strip is ongelijkvloers. De Strip wordt door een zogenaamde Haarlemmermeeraansluiting aangesloten. Lees meer.


Voortgang werkzaamheden N23 Westfrisiaweg


Januari 2014 - De Provincie is rond Zevenhuis volop bezig met de werkzaamheden voor de toekomstige N23 Westfrisiaweg. Op Zevenhuis wordt binnenkort de riolering gegraven en asfalt gestort voor de aansluiting. Rond april 2015 wordt Zevenhuis op de N23 Westfrisiaweg aangesloten. Voor meer informatie: www.n23westfrisiaweg.nl.


Weinig regeldruk voor ondernemers


Januari 2014 - Zorgeloos een nieuwe toekomst in voor uw bedrijf? Dat kan in Westfriesland. Gemeente Hoorn draagt zorg voor zo min mogelijk regeldruk voor ondernemers Bedrijventerrein Zevenhuis. Lees meer.


De verbinder: N23 Westfrisiaweg

December 2013 - De N23 verbetert de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio en bevordert de economische structuur en werkgelegenheid. Zevenhuis komt aan de N23 Westfrisiaweg te liggen, ten noorden van de woonwijk Bangert en Oosterpolder. Ter hoogte van Zevenhuis wordt de bestaande weg verbreed, ook komt er een aparte ontsluiting waardoor Zevenhuis zonder stoplichten vanaf de A7 bereikbaar is. De ligging aan de N23 Westfrisiaweg en dichtbij de A7, op het knooppunt van wegen van Oost naar West en van Noord naar Zuid, maakt dat Zevenhuis een zeer interessante en goed bereikbare vestigingsplek is voor ondernemers. De planning van de N23 Westfrisiaweg en Zevenhuis worden goed op elkaar afgestemd, zodat Zevenhuis op korte termijn goed bereikbaar is.


Voorbereidende werkzaamheden

November 2013 - Voorbereidende werkzaamheden bestaan uit allerhande praktische zaken, maar uiteraard ook uit strategisch werk. Westfriesland is bijvoorbeeld hard op weg om een Top 10 regio van Nederland te worden. De landelijke ambitie van de zeven Westfriese gemeenten binnen het Pact van Westfriesland past uitstekend bij de landelijke allure van Zevenhuis. Westfriesland bruist!


Duurzame ambassadeursactie

November 2013 - Bij het uitlevercentrum van Autobedrijf Peter Ursem staat een prachtig ingerichte Zevenhuis stand, met altijd een lid uit ons projectteam om de mogelijkheden om te ondernemen op Zevenhuis met u te bespreken.


Bestemmingsplan bedrijventerrein Zevenhuis onherroepelijk: belangrijk nieuws voor ondernemend Westfriesland

September 2013 - Op 25 september heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de beroepsprocedure tegen het bestemmingsplan Zevenhuis van de gemeente Hoorn. De Raad van State heeft uitgesproken dat de beroepen ongegrond zijn. De gemeente Hoorn heeft het bestemmingsplan goed onderbouwd volgens de Raad van State. Hierdoor is het bestemmingsplan Zevenhuis onherroepelijk geworden en kan het bedrijventerrein volgens planning bouwrijp gemaakt worden. Dit betekent dat in het eerste kwartaal 2014 de eerste kavels uitgegeven kunnen worden aan ondernemers die een nieuwe start willen maken op Zevenhuis. Algemeen directeur Guido Scholtens: “We kunnen door, deze uitspraak maakt dat we volmondig kunnen zeggen dat we grond hebben om te bouwen”.


Trendrede 2014: Zelforganiserende dwarsverbanden maken oude kaders overbodig

September 2013 - Dit jaar heeft de Trendrede als thema ’Een stuwmeer vol vernieuwing. Hoe zelforganiserende dwarsverbindingen oude kaders irrelevant maken’. ”Overal in het land ontstaan nieuwe ideeën”, aldus initiatiefnemer Tom Kniesmeijer. “Toch lijkt het, voor wie oppervlakkig kijkt, nog niet echt te bruisen in de samenleving. Lees meer.


Download hier de trendrede: http://trendrede.nl.
Vind hier de integrale trekst van de Troonrede: http://www.nu.nl/prinsjesdag/3577616/integrale-tekst-troonrede-2013.html


‘Handen uit de mouwen’ op bedrijventerrein Zevenhuis

Guido Scholtens Jan Scholtens Aart Ruppert

Juli 2013 - Hoorn - Op donderdag 4 juli jl. gaven de samenwerkende partijen van bedrijventerrein Zevenhuis het officiële startsein voor het bouwrijp maken. Wethouder Aart Ruppert, Guido Scholtens van de Scholtens Groep en Jan Scholtens van Steenveste staken hun handen uit de mouwen. Lees meer.


 

‘Wij organiseren een kermisborrel!’
11 ambassadeurs geloven in cocreatie en ketensamenwerking op Zevenhuis

Amber%27s Fotografie Zevenhuis 21 juni 2013 (1)
vlnr:
Nelleke Huisman, Arjan Smit, Aart Ruppert, Pieter Ursem, Boudewijn van Langen, Jos Zomerdijk, Richard Bot, Guus Bosch, Guido Scholtens, Ronald Louwman.
Op de foto ontbreken: Niels Muntjewerff en Bertus Schilder

Juni 2013 - In de vroege morgen van vrijdag 21 juni, op de langste dag van het jaar, maar helaas niet de zonnigste, kwamen gemeente Hoorn, Scholtens Groep en prominente ondernemers uit Westfriesland bij elkaar om samen de kick off van Zevenhuis te vieren. Het samenwerkingsverband presenteerde hier de nieuwe website in de vorm van een online platform voor ondernemers, en de nieuwe Zevenhuisstijl. Met trots presenteerden zij daarnaast 11 ambassadeurs: ondernemers die hun naam en gezicht verbinden aan het nieuwe bedrijventerrein Zevenhuis. Lees meer.


Publicatie Westfriese Zaken - HOC blij met nieuw bedrijventerrein

Juni 2013 - 'Zevenhuis impuls voor regionale economie’. 'Bedrijventerrein Zevenhuis heeft alles om uit te groeien tot een bedrijventerrein met een voorbeeldfunctie en een uitstraling tot ver buiten onze eigen regio’, zegt Bertus Schilder,
medevoorzitter van de Hoornse Ondernemer Compagnie (HOC). ‘Hier ligt een fantastische kans voor de ondernemers en de Hoornse en Westfriese economie.’ Lees meer.


Prijzen bedrijventerrein Zevenhuis vastgesteld

vogelvlucht verkleind 

Mei 2013 - Gemeente Hoorn, Steenveste en Scholtens hebben op 15 mei de prijzen voor Zevenhuis vastgesteld.
Ondertussen wordt er gewerkt aan de nieuwe website en worden de eerste uitvoeringsmaatregelen voorbereid zodat 1e kwartaal 2014 de gronden kunnen worden uitgegeven en bedrijven zich kunnen gaan vestigen op dit mooie, langverwachte bedrijventerrein in de gemeente Hoorn.


Start verkoop bedrijventerrein Zevenhuis

Zevenhuis 1

April 2013 -Op donderdag 11 april gaf gedeputeerde Jan van Run het officiële startsein voor de verkoop van kavels op bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn. Het bedrijventerrein behoudt de naam Zevenhuis, zonder 't. Lees meer.


 Blokje-video