Persmap

Nieuw duurzaam hoofdkantoor voor MOSO International BV.

kevinzevenhuis on 6 november 2014

NL

EN

November 2014 – MOSO International BV uit Hoorn is op 26 november 2014 gestart met de nieuwbouw van haar nieuwe, duurzame bedrijfspand op bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn. Wethouder Ben Tap sloeg de officiële 1e paal voor het eerste bedrijf op dit bedrijventerrein.

MOSO International BV is een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en wereldwijde verkoop van industrieel verwerkte bamboe producten voor binnen- en buitentoepassingen. Vanzelfsprekend wordt in het nieuwe hoofdkantoor van MOSO zoveel mogelijk bamboe toegepast in de vloeren, wanden, kozijnen, daken en gevels.

Inventieve oplossing voor een wereldprobleem

Eén van de grootste mondiale problemen is de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde, zoals de ontbossing van tropische regenwouden.

Bamboe biedt een zinvol alternatief; geen boom, maar een ‘grassoort’ met hardhouteigenschappen die razendsnel groeit; maar liefst 1 meter per dag!

Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan. En elk jaar kunnen in een volwassen plantage de 5 jaar oude stammen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. Deze bossen vormen daarom een onuitputtelijke bron van hoogwaardige grondstof voor de productie van vloeren, platen, balken, fineer en tegenwoordig zelfs vlonderplanken, gevelbekleding en kozijnen van bamboe!

Natuurlijke schoonheid

Naast de ecologische verantwoorde keuze, zijn bamboeproducten ook een stijlvolle keuze vanwege de natuurlijke schoonheid die bamboe bezit en uitstraalt.

En bamboe heeft nog meer voordelen. Bamboe is aantoonbaar CO2 neutraal over de gehele levenscyclus (LCA studie TU Delft), anti-allergisch, hard en duurzaam. Bamboe beschikt over een hoge stabiliteit en er is een enorme keuze in afwerking, stijlen en kleuren. Hierdoor is het product geschikt voor vele doeleinden en kan aan ieders wens voldaan worden: “Unlimited Solutions in Bamboo” is dan ook het credo van MOSO International BV.

De vele voordelen die bamboe met zich meebrengt, zorgen voor een enorme wereldwijde vraag naar bamboeproducten en dus groei van MOSO International BV. Om aan deze wereldvraag te kunnen voldoen, heeft MOSO besloten uit te gaan breiden met een nieuw hoofdkantoor met bedrijfshal op bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn.

Aannemer / architect

Scholtens Bouw B.V. uit Wognum realiseert het nieuwe pand voor MOSO; de bedrijfshal van 4200 m2 en de daarbij behorende kantoorruimte van 1350 m2. De installatietechniek is in handen van de firma Knook Totaal Techniek BV uit Purmerend.  Het ontwerp van het nieuwe pand is van Landmark

Vastgoed Management BV uit Warmenhuizen. Naar verwachting zal MOSO in het 3e kwartaal van 2015 het nieuwe pand op Zevenhuis in gebruik gaan nemen.

Bedrijventerrein Zevenhuis in vogelvlucht

Bedrijventerrein Zevenhuis biedt ondernemers de kans zo goed mogelijk te laten ondernemen. Verdere uitgangspunten zijn de kwaliteit van de openbare ruimte, flexibiliteit in kavelgrootte én duurzaamheid. Zevenhuis biedt ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid tot aan multinationals. Bedrijven en ondernemingen die geloven in co-creatie, ketenwerking en kracht door verbindingen aan te gaan, zullen hier hun nieuwe thuishaven vinden. (www.zevenhuis.nl)