Persmap

Dit jaar over nieuwe N23 rijden

kevinzevenhuis on 6 februari 2016

NL

EN

Februari 2016 – Nieuwe aansluiting N23 Westfrisiaweg op Zevenhuis dit jaar gereed. Eind 2016 gaat, als alles volgens planning verloopt, de gehele nieuwe aansluiting bij Zevenhuis, inclusief de rotondes en de toe- en afritten open.

De aansluiting van de N23 Westfrisiaweg op bedrijventerrein Zevenhuis en de Strip wordt ongelijkvloers.

Het Zevenhuis en de Strip wordt door een zogenaamde Haarlemmermeeraansluiting aangesloten.

De Haarlemmermeeraansluiting (ook wel Haarlemmermeeroplossing of diamantaansluiting genoemd) ontleent zijn naam door een aantal aansluitingen in de Gemeente Haarlemmermeer. Daar werd in 1934 begonnen met de aanleg van Haagweg (huidige traject A44, A4) waarbij bij meerdere aansluitingen dit type gebruikt is.

In Duitsland wordt dit een “Holländische Rampe” genoemd, omdat hij eerst in Nederland werd toegepast. In België spreekt men om diezelfde reden van een “Hollands Complex”. In de VS spreekt men van een “Diamond Interchange”, naar de vorm van het grondplan: diamond betekent niet alleen diamant maar ook ruit.

Eind 2016 gaat, als alles volgens planning verloopt, de gehele nieuwe aansluiting bij Zevenhuis, inclusief de rotondes en de toe- en afritten open.

Let op! De planning kan nog wijzigen. Aan informatie met betrekking tot de planning kunnen geen rechten ontleend worden.