Persmap

‘Handen uit de mouwen’ op bedrijventerrein Zevenhuis

kevinzevenhuis on 4 juni 2013

NL

EN

Juli 2013 – Hoorn – Op donderdag 4 juli jl. gaven de samenwerkende partijen van bedrijventerrein Zevenhuis het officiële startsein voor het bouwrijp maken. Wethouder Aart Ruppert, Guido Scholtens van de Scholtens Groep en Jan Scholtens van Steenveste staken hun handen uit de mouwen.

Met graafmachine en vrachtwagen werd hard samengewerkt om grond over te hevelen van het depot naar de eindbestemming verder op het terrein. Het is goede grond, volgens de samenwerkingspartners: ‘grond voor ondernemers’. Wij zorgen ervoor dat de eerste ondernemers zich hier begin 2014 kunnen vestigen.

Ondernemend Westfriesland reageert positief op de komst van dit nieuwe bedrijventerrein in Hoorn. ‘Bedrijventerrein Zevenhuis heeft alles om uit te groeien tot een bedrijventerrein met een voorbeeldfunctie en een uitstraling tot ver buiten onze eigen regio’, zegt Bertus Schilder, ambassadeur Zevenhuis en medevoorzitter van de Hoornse Ondernemer Compagnie (HOC). ‘Hier ligt een fantastische kans voor de ondernemers en de Hoornse en Westfriese economie’.
Uitgangspunten bij de ontwikkeling van Zevenhuis zijn de kwaliteit van de openbare ruimte, flexibiliteit in kavelgrootte én duurzaamheid. Zevenhuis biedt ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid tot aan multinationals. Bedrijven en ondernemingen die geloven in cocreatie,
ketenwerking en kracht door verbindingen aan te gaan, zullen hier hun nieuwe thuishaven vinden.

Het terrein is representatief door de centrale waterpartij. Nieuwe fietspaden zorgen voor een goede bereikbaarheid met de fiets. Er komt een faciliteitencentrum met een restaurant, een tankstation en aanvullende collectieve voorzieningen.

Duurzaamheid hoog in het vaandel
Vestigende ondernemers zullen worden begeleid door een onafhankelijke duurzaamheidscoach. De duurzaamheidscoach zal bedrijven adviseren over energiebesparing en over duurzaam bouwen. Het plan is om langs de N23 een zonnepanelenwand aan te leggen waarmee laadpunten voor elektrische auto’s kunnen
worden gevoed.
Zevenhuis: de nieuwe speelruimte voor ambitieuze ondernemers.