Persmap

Groen omarmt Zevenhuis

kevinzevenhuis on 12 maart 2014
Maart 2014 – Op Nationale Boomfeestdag, 12 maart, hebben kinderen en bestuurders, vol enthousiasme, hun mouwen opgestroopt en zijn ze hardwerkend aan de slag gegaan om bomen en struiken aan te planten op Zevenhuis.

Natuurlijk kiezen we voor bomen en groen; ze geven ons immers leven door de zuurstof die ze aanmaken. Op 12 maart jl. werd de Nationale Boomfeestdag gevierd bij bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn.

De lente breekt aan voor de natuur; de tijd van jong leven dat uit kan groeien tot iets moois. Ook in de economie breekt de lente aan; er gebeuren dingen om ons heen, er is weer hoop op opbouw… Als we bedenken dat de kinderen die helpen met de boomfeestdag alleen crisistijd hebben meegemaakt in hun jonge leven en daardoor heel anders tegen zaken aankijken, is het des te mooier dat er voor hun weer hoop is…

Op deze mooie lentedag, 12 maart, hebben kinderen en bestuurders, vol enthousiasme, hun mouwen opgestroopt en zijn ze hardwerkend aan de slag gegaan om bomen en struiken aan te planten. Het was een eerste aanzet voor de groenvoorziening van het bedrijventerrein.

Het is prachtig om te zien hoe de jeugd, bestuurders en het bedrijfsleven hier samenkwamen en samenwerkten om dit tot stand te brengen.

Bedrijventerreinen zijn doorgaans niet erg aantrekkelijk. Door o.a. meer groen aan te brengen, ontstaat er gelijk al een prettigere omgeving voor de vele mensen die hier dagelijks werken en in de omgeving wonen.

Bij Zevenhuis wordt de omgeving zelfs speels; parkachtig met bankjes om in de pauze een broodje te kunnen nuttigen met uitzicht op brede groenzones en waterpartijen. Er komt een wandel – en fietsroute die eveneens in het weekend door mensen uit de omgeving gebruikt kan worden. Ook het bedrijfsleven wordt gestimuleerd om de ontwikkeling van een bedrijfsgebouw hier op aan te passen; er zijn immers vele mogelijkheden.

Zevenhuis creëert mogelijkheden om bedrijven met elkaar te laten verbinden, zodat er succesvolle samenwerkingen kunnen ontstaan. Daarnaast zullen bedrijven elkaar beter kunnen vinden door de verbetering van de N23, naast de al aanwezige digitale snelweg.

Het resultaat? Een bedrijventerrein die veel beter aansluit bij de omgeving, waar onze kinderen straks trots op zullen zijn, waar evenwicht is tussen de natuurlijke omgeving en het bedrijfsleven en waar mensen alle dagen met plezier naar hun werk gaan in een omgeving die stimulerend is. In zo’n omgeving willen we toch allemaal graag werken?

Daarom was het ook een prachtig gezicht dat een deel van de samenleving hier samenkwam om een eerste aanzet te geven. Voor Zevenhuis hielpen leerlingen van de Sint Lidwinaschool uit Zwaagdijk-West de wethouders Ruppert en Louwman met planten.