Persmap

Goede bereikbaarheid essentieel voor vestiging bedrijf

kevinzevenhuis on 6 december 2014

NL

EN

December 2014 – Zevenhuis ligt direct aan de Westfrisiaweg, welke wordt verbreed tot vierbaansweg (N23). Een directe afslag op en van de N23 geeft Zevenhuis een zeer goede bereikbaarheid. Het terrein is daarom ook snel en gemakkelijk te bereiken vanaf de A7 (4 autominuten) alsmede vanuit Enkhuizen en Lelystad. Dit maakt Zevenhuis een bedrijventerrein wat aan de stad grenst met de gemakken van een snelwegontsluiting.

Zevenhuis ligt direct aan de Westfrisiaweg, welke nu wordt verbreed tot vierbaansweg (N23). Een directe afslag op en van de N23 geeft Zevenhuis een zeer goede bereikbaarheid. Het terrein is daarom ook snel en gemakkelijk te bereiken vanaf de A7 (4 autominuten) alsmede vanuit Enkhuizen en Lelystad. Dit maakt Zevenhuis een bedrijventerrein wat aan de stad grenst met de gemakken van een snelwegontsluiting.

April 2015 wordt Zevenhuis aangesloten op de N23. Het werk aan de grootste investering in Westfriesland is eind november begonnen. Voor de omvangrijke werkzaamheden nabij Zwaagdijk is 6000 kuub zand nodig. Dat betekent dat elke dag 400 zware vrachtwagens vol IJsselmeerzand over de Provincialeweg naar het werk rijden. Heijmans verricht de werkzaamheden voor een betere wegverbinding tussen Heerhugowaard en Grootebroek. De werkzaamheden aan de weg gebeuren zoveel mogelijk ‘buiten het verkeer om’. Langs het hele tracé komt op veel plekken een extra stuk weg voor het gewone verkeer, zodat de

graaf- en asfaltwerkzaamheden plaats kunnen vinden, zonder dat het verkeer hier hinder aan ondervindt. Om alles goed met alle betrokkenen af te stemmen vindt er overleg plaats met tien gemeenten, de provincie, het hoogheemraadschap en het bedrijfsleven over de werkzaamheden die staan te gebeuren. Men verwacht dat de weg eind 2017 gereed is.

De verbetering betekent enorm veel voor de werkgelegenheid in Westfriesland. De slagader N23 maakt Westfriesland en Zevenhuis goed bereikbaar, en een goede bereikbaarheid is essentieel voor de vestiging van bedrijven.

Zevenhuis ligt in het hart van een gebied met circa 500.000 inwoners binnen een straal van 20 km en is met de snelle ontsluiting uitermate geschikt voor ondernemers die actief zijn binnen en buiten de regio. Zevenhuis is zo ontwikkeld dat de bebouwing qua hoogte naar de toekomstige N23 oploopt, zodat er een unieke A1 zichtlocatie ontstaat met een duurzaam, kwalitatieve uitstraling.