Persmap

Eerste ontsluiting op N23 Westfrisiaweg! Bedrijventerrein Zevenhuis direct via de N23 bereikbaar: In 4 minuten naar de A7

kevinzevenhuis on 6 mei 2015

NL

EN

Hoorn – Op 6 mei 2015 is bedrijventerrein Zevenhuis door wethouder Ben Tap aangesloten op de N23. Vanaf 8 mei kunnen automobilisten gebruik maken van deze weg. Met deze verbinding is het eerste stuk asfalt gelegd voor de verbetering van de N23 Westfrisiaweg. Zevenhuis wordt daarmee het best bereikbare bedrijventerrein van Westfriesland. Het ligt 4 minuten verwijderd van de A7.

Het zal even wennen zijn voor de inwoners van Zwaagdijk die altijd via de Rijweg bij de stoplichten de N23 Westfrisiaweg oprijden. Voortaan slaat verkeer eerder al af en rijdt het over het gloednieuwe bedrijventerrein Zevenhuis over de Jan Tinbergenweg om daar op de N23 Westfrisiaweg te komen. Eind 2017 zullen alle werkzaamheden rond de verbetering van de N23 Westfrisiaweg gereed zijn.

Jan Tinbergen was een Nederlandse econoom en natuurkundige. Hij was de eerste die de ‘Nobelprijs voor de Economie’ kreeg uitgereikt. Hij was één van de grondleggers van de econometrie en de eerste directeur van het Centraal Planbureau. 

Andere richting voor uw bedrijf

Goed ontsloten bedrijventerreinen hebben de toekomst. Dit is de conclusie van een onderzoek dat gemeentes in de regio hebben laten verrichten. Goed ontsloten bedrijventerreinen aan provinciale wegen als Zevenhuis zijn kansrijk. Locatie en bereikbaarheid zijn doorslaggevende factoren voor ondernemers die zich willen vestigen. Op Zevenhuis zijn kavels te koop voor ambitieuze ondernemers.

Zevenhuis in vogelvlucht

Bedrijventerrein Zevenhuis biedt ondernemers de kans zo goed mogelijk te kunnen ondernemen. Verdere uitgangspunten zijn de kwaliteit van de openbare ruimte, flexibiliteit in kavelgrootte én duurzaamheid.

Zevenhuis biedt ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid tot aan multinationals. Bedrijven en ondernemingen die geloven in cocreatie, ketensamenwerking en kracht door verbindingen aan te gaan, zullen hier hun nieuwe thuishaven vinden.

Guido Scholtens, bestuurder Zevenhuis B.V.

’We zijn ontsloten!’ Via deze weg zullen vele ondernemers een bijdrage leveren aan de Westfriese economie. Moso International B.V. is al volop bezig met de bouw op Zevenhuis. Verwacht wordt dat velen uit de regio de voordelen zullen inzien van nieuwbouw op dit uitstekend ontsloten bedrijventerrein. Een tankstation op deze plek kan niet uitblijven, evenals flexibele units voor startende ondernemers. Het is voor Hoorn en de regio een fantastische ontwikkeling dat ondernemers hier kunnen blijven groeien en ook iets nieuws kunnen beginnen en bouwen’.