Persmap

Aansluiting bedrijventerrein Zevenhuis op N23 een flinke stap verder

kevinzevenhuis on 6 oktober 2014
Oktober 2014 – Hoorn – Op 27 oktober jl. is door Nelleke Huisman, voorzitter van de HOC (Hoornse Ondernemers Compagnie), op bedrijventerrein Zevenhuis, het asfalt gewalst van de aansluitingsweg naar de N23.
Tevens heeft zij, samen met Guido Scholtens, bestuurder Zevenhuis en Peter van Asselt, projectmanager Zevenhuis, de naam N23 -Zevenhuis op de weg aangebracht. Vanuit de lucht niet te missen.

Met de aanleg van deze weg wordt een groot deel van de ontsluiting van Zevenhuis op de N23 gerealiseerd. In april 2015 zullen Zevenhuis en de N23 definitief op elkaar aangesloten worden. Verkeer komend vanaf Zwaagdijk zal deze weg permanent gaan gebruiken om op de N23 te komen. De weg is voorgefinancierd door Zevenhuis BV.

Nelleke Huisman, voorzitter HOC
‘Bereikbaarheid is voor een bedrijventerrein een absolute must. De N23, waar we in Westfriesland al lange tijd naar uitkijken, zal hier voor ondernemers een flinke bijdrage leveren. Eigenlijk is het eerste stuk asfalt op Zevenhuis het eerste stuk asfalt van de N23’.

Guido Scholtens, bestuurder Zevenhuis B.V.
’Via deze weg zullen vele ondernemers een bijdrage leveren aan de Westfriese economie. MOSO International B.V. gaat binnenkort starten met de bouw op Zevenhuis. Verwacht wordt dat velen uit de regio de voordelen zullen inzien van nieuwbouw op dit uitstekend ontsloten bedrijventerrein. Een tankstation op deze plek kan niet uitblijven, evenals flexibele units voor startende ondernemers’.

Zevenhuis in vogelvlucht

Bedrijventerrein Zevenhuis biedt ondernemers de kans zo goed mogelijk te laten ondernemen. Verdere uitgangspunten zijn de kwaliteit van de openbare ruimte, flexibiliteit in kavelgrootte én duurzaamheid. Zevenhuis biedt ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid tot aan multinationals. Bedrijven en ondernemingen die geloven in cocreatie, ketensamenwerking en kracht door verbindingen aan te gaan, zullen hier hun nieuwe thuishaven vinden.

Wethouder Hoorn, Ben Tap: ‘Het is voor Hoorn en de regio een fantastische ontwikkeling dat ondernemers hier kunnen blijven groeien en ook iets nieuws kunnen beginnen en bouwen. Hoorn heeft een goed ondernemers- en vestigingsklimaat, met goede en complete bedrijventerreinen en voorzieningen. Zevenhuis sluit daar perfect op aan. Als wethouder en ambassadeur van Zevenhuis maak ik me hard voor de versterking van de lokale en regionale economie, maar ook voor de vraagstukken van ondernemers, die uiteindelijk de motor zijn van onze economie.’

Bekijk hier de video