Settlers

Interview Gerard de Smit – De Eekhoorn Dutch Furniture

admin on 16 augustus 2019
Eekhoorn Dutch Furniture heeft een kavel van ruim 25.000 m2 gekocht op Zevenhuis. Eekhoorn Dutch Furniture gaat een groot nieuw distributiecentrum met Experience Center bouwen. Eekhoorn Dutch Furniture Woodworkings produceert houten bouwpakketmeubelen voor binnen-en buitenland. Daarnaast worden in toenemende mate meubelen geïmporteerd uit Polen en China. De online verkoop via webwinkels aan klanten zal de komende jaren naar verwachting stijgen.

1. Waarom hebben jullie voor deze locatie gekozen?
Door sterke groei waren wij voor ons bedrijf, De Eekhoorn Dutch Furniture, op zoek naar een geschikte locatie voor de bouw van een groot nieuw Distributiecentrum met Experience Center en kantoor faciliteiten. Zichtlocatie en de kavelgrootte (schaalbaarheid) waren hierbij belangrijke speerpunten.

De keuze is gevallen op bedrijventerrein Zevenhuis. Het aanzien van deze A-locatie op dit bedrijventerrein aan de vernieuwde N23 Westfrisiaweg past ons en zal onze exposure en positionering versterken. We kunnen onze huidige gefragmenteerde bedrijfsvoering van kantoor, showroom en magazijn onderbrengen in één mooi en groot bedrijfspand.

“De keuze is gevallen op bedrijventerrein Zevenhuis. Het aanzien van deze A-locatie op dit bedrijventerrein aan de vernieuwde N23 Westfrisiaweg past ons en zal onze exposure en positionering versterken.”

2. Wat speelt zich af in jullie sector en wat zijn de belangrijkste vestigingsfactoren? Trends?
Enerzijds groei (e-commerce is onze snelst groeiende tak) en anderzijds fragmentatie, dwingt ons bedrijf tot een andere aanpak van onze organisatie. Daarom hebben we zo’n anderhalf jaar geleden besloten ons te oriënteren voor nieuwbouw op een toplocatie in de buurt van onze huidige productie locatie in Zwaagdijk-Oost.
Met ons Experience Center kunnen wij onze B2B- en B2C-klanten nog beter bedienen. Consumenten kunnen straks de volledige collectie van onze merken in een inspirerende omgeving ervaren en vervolgens via één van de (web)winkels bestellen. Bestellingen worden vervolgens rechtstreeks vanuit het Distributiecentrum bij de consument thuis afgeleverd. De ligging nabij Hoorn is daarbij gunstig voor ons.

3. Hoe kijk je tegen de regio aan in economisch opzicht? Wat moet er nog meer gebeuren?
Vooropgesteld – wij zijn een internationaal opererend bedrijf.
De verbetering van de N23 Westfrisiaweg met aansluiting op de A7 geeft het bedrijventerrein Zevenhuis en de regio Westfriesland meerwaarde in economisch opzicht. Dit geldt ook voor de nieuwbouw van ons distributiecentrum.

4. Welke bedrijven zie je het liefst op Zevenhuis verschijnen?
Voor het aanzien van bedrijventerrein Zevenhuis zou het wenselijk zijn als bedrijven met allure zich hier gaan vestigen. Ik verwacht dat de komst van het Marees Multi Traffic Point voor een stuk beleving en traffic op Zevenhuis zal zorgen. Indirect is het Multi Traffic Point ook faciliterend voor (het personeel van) De Eekhoorn.

5. Wat wil je zeggen tegen bedrijven die ook naar Zevenhuis willen komen?
Voor bedrijven die zich in de omgeving van Hoorn willen gaan vestigen, is Zevenhuis een moderne en logistiek goede locatie. Zevenhuis is goed bereikbaar via de N23 Westfrisiaweg en geeft exposure aan de bedrijven die zich er (gaan) vestigen.

0 comments
Post a comment