http://www.facebook.com/Zevenhuishttp://www.linkedin.com/in/zevenhuisinfo@zevenhuis.nl
7h_bundelen_zomertijd

Titel

Plaats hier uw tekst...

nieuws

Zevenhuis in de media

Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van Zevenhuis, vindt u hieronder de meest recente nieuwsberichten en andere items die onlangs in de media zijn verschenen over Zevenhuis.


7Plaza Hoorn tekent koopcontract Zevenhuis

7Plaza Hoorn_ondertekening

Juli 2019: 7Plaza Hoorn B.V. gaat een vervolgontwikkeling realiseren op bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn, fase 1B. Hiervoor heeft ze een bedrijfskavel gekocht van circa 2.900 m2 voor de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw bestaande uit 8 royale bedrijfsunits ter grootte van ruim 200 m2. 

Het bedrijf heeft op dit moment in deelfase 1A van Zevenhuis nog een aantal representatieve bedrijfsunits te koop of te huur ter grootte van 75 – 160 m2.  De start van de bouw van deze eerste ontwikkeling staat gepland voor na de bouwvak. Voor informatie ga naar: hoffstad.nl of taamsmakelaardij.nl

Guido Scholtens, bestuurder van Zevenhuis, is trots dat 7Plaza Hoorn wederom haar oog heeft laten vallen op Zevenhuis. “Ze zijn het tweede bedrijf dat voor de tweede keer in korte tijd kiest voor ons terrein als nieuwe ontwikkellocatie”.

7Plaza Hoorn B.V.: “De nieuwe ontwikkeling van ruime units is een aanvulling op ons huidig aanbod van bedrijfsunits op Zevenhuis. Op deze manier kunnen wij zelfstandige ondernemers in Hoorn en omgeving die een volgende stap willen maken, optimaal bedienen”.

 


B4 Vastgoed tekent koopcontract Zevenhuis

B4 Vastgoed zevenhuis 2019

Juni 2019: B4 Vastgoed heeft een bedrijfskavel van circa 2.500 m2 gekocht op Zevenhuis voor de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw bestaande uit 13 duurzame bedrijfsunits ter grootte van 75 – 104 m2 BVO. De verkoop is inmiddels gestart en verwacht wordt dat nog dit jaar wordt gestart met de bouw. Er zijn nog 3 units beschikbaar. Voor meer informatie zie www.bedrijfsunitszevenhuis.nl

De huidige ontwikkeling is een vervolg op de bedrijfsunits die de gebroeders Bijeman in fase 1A hebben ontwikkeld en nu volop in gebruik zijn. De nieuwe units worden groter van formaat en bevatten qua ontwerp meer glas waardoor er meer daglichttoetreding is.

Bijeman heeft voor de tweede keer voor Zevenhuis gekozen vanwege de aantrekkelijke ligging aan de N23 nabij de A7. De bedrijvigheid op Zevenhuis is toegenomen en het terrein is aantrekkelijk voor ondernemers om zich te vestigen.

Guido Scholtens, bestuurder van Zevenhuis, is verheugd dat B4 Vastgoed wederom heeft gekozen voor Zevenhuis. “Zevenhuis is een nieuwe fase ingegaan; van pionieren naar vestigen. Tegen geïnteresseerden in bedrijfskavel,  wil ik zeggen kom bij ons – Join the Club!”

 


Bedrijventerrein Zevenhuis luchtfoto juni 2019

zevenhuis-luchtfoto-juni-2019


706 Seating Group tekent koopcontract Zevenhuis

ondertekening Next Level - Chair supply

April 2019: 706 Seating Group heeft een bedrijfskavel van circa 6.000 m2 gekocht op Zevenhuis voor de realisatie van een nieuw warehouse met hoofdkantoor en experience center van ca. 4.000m2.  De nieuwe bedrijfshuisvesting zal ingezet worden voor de opslag van seating producten voor levering aan kantoor-, woning-, horeca- en zorginrichtingen in binnen- en buitenland. Het bedrijf is gestart met de bouw en verwacht zich dit jaar te gaan vestigen.

706 Seating Group kiest voor Zevenhuis vanwege de uitstekende bereikbaarheid van het bedrijventerrein aan de N23 en dichtbij de A7. Het nieuwe pand wordt CO2 neutraal.

Guido Scholtens, bestuurder van Zevenhuis, is blij 706 Seating Group te mogen verwelkomen op de nieuwe fase van Zevenhuis. “Op Zevenhuis bieden wij ondernemers volop kansen om ruimte te vinden voor hun toekomst. Tegen geïnteresseerden in bedrijfskavels wil ik zeggen, sluit je aan bij de rest van de ondernemers op Zevenhuis – Join the club!” 


Welkom vestigers op de nieuwe fase Zevenhuis

2019-04-03 asfaltering zevenhuis

Maart 2019: Aandeelhouders van exploitatiemaatschappij Zevenhuis, Guido Scholtens en Marjon van der Ven, heten vestigers op de nieuwe fase op Zevenhuis van harte welkom. Join the club op Zevenhuis verven zij op het pas gedraaide asfalt. “Sluit je aan bij rest van ondernemers op Zevenhuis!”

De eerste fase is uitverkocht en Zevenhuis levert hiermee de volgende fase bouwrijp op. 

"De markt voor bedrijventerrein is goed op dit moment” aldus Guido Scholtens. “Er is veel interesse en aangezien de kosten voor de baat gaan, hebben wij besloten om een nieuw deel van Zevenhuis bouwrijp te maken. Nu de N23 in gebruik is, valt elke dag meer en meer op dat Zevenhuis het best gelegen bedrijventerrein in de regio is.” 

De nieuwe fase beslaat ongeveer 15 hectare netto uitgeefbaar bouwterrein. Hier kunnen zich tientallen verschillende bedrijven vestigen. De eerste kavels in de nieuwe fase zijn al verkocht aan Felko Holland en aan Next Level/Chairsupply. Het laatste bedrijf is met de bouw gestart en verwacht zich dit jaar te vestigen. Ook zijn er al kavels in optie uitgegeven. In het kader van de duurzaamheid wordt gasloos gebouwd. Er resteert hierna nog een fase op Zevenhuis, half zo groot als de nieuwe fase. "Met de huidige vraag naar bedrijventerrein komt deze fase snel in zicht" volgens Guido Scholtens. 

Marjon van der Ven is aandeelhouder namens Businesspark Zevenhuis, een B.V. van de gemeente Hoorn. Zij is blij dat Zevenhuis de wind in de zeilen heeft. "We hebben magere tijden achter de rug, maar je hebt partijen nodig die dan durven te investeren in de economie West-Friesland.”


Bedrijventerrein Zevenhuis luchtfoto maart 2019

Luchtfoto fase 1b | maart 2019


Eerste stappen oprichting Stichting parkmanagement Zevenhuis

bijeenkomst parkmanagement01.JPG

Maart 2019: Eind januari 2019 heeft een eerste oriënterende bijeenkomst over parkmanagement Zevenhuis plaatsgevonden.  De bijeenkomst was georganiseerd door Exploitatiemaatschappij Zevenhuis. De gevestigde ondernemers en de gemeente Hoorn (wethouder Ben Tap) waren uitgenodigd. Een tweetal parkmanagementorganisaties hebben via een pitch toegelicht wat zij kunnen bieden aan de ondernemers op Zevenhuis. Het was een boeiende bijeenkomst waar veel betrokkenheid werd getoond door ondernemers over hun werkomgeving. Een aantal enthousiaste ondernemers gaat de komende tijd haar schouders zetten onder Parkmanagement Zevenhuis.

bijeenkomst parkmanagement02.JPG

Parkmanagement op Zevenhuis is een manier om bedrijventerrein duurzaam in stand te houden waarbij de ondernemers het voortouw hebben.  Hierbij wordt gedacht aan collectieve beveiliging en groenonderhoud (in samenspraak met de gemeente) en andere zaken als bewegwijzering. De Stichting zal in april worden opgericht.


Amsterdam First, Westfriesland Second


Bedrijventerrein Zevenhuis groeit duurzaam

Bedrijventerrein Zevenhuis groeit in rap tempo. De vele nieuwe bedrijven gaan daarbij duurzaam te werk. Een duurzaamheidscoach adviseert over maatregelen als isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Deze maatregelen leiden tot een duurzame inrichting van het bedrijventerrein en zijn bovendien financieel aantrekkelijk.

Bedrijventerrein-Zevenhuis-groeit-duurzaam

Duurzaam ondernemen staat op Zevenhuis hoog in het vaandel. Dat bleek onlangs ook tijdens bijeenkomst bij MSH Equipment. Ambassadeurs van Zevenhuis als nieuwe bedrijven vertelden vol toewijding over hun bedrijf, de bedrijfsvoering, het belang van innovatie en duurzaam ondernemen en hun toekomstplannen op Zevenhuis.

Bedrijven op Zevenhuis kunnen een beroep doen op duurzaamheidscoach Cees Groot van Groot Ecobouw. Hij is expert op het gebied van duurzaam, ecologisch en energieneutraal bouwen. Hij deelt zijn kennis, spreekt uit ervaring en komt met praktische oplossingen, maakt desgewenst businesscase berekeningen van duurzame installaties zoals bijvoorbeeld LED verlichting, warmtepompen, zonnepanelen en brengt objectief advies uit. Bedrijven kunnen de adviezen meenemen in de gesprekken met bouwkundige partijen.

MSH equipment heeft gekozen voor een pakket duurzaamheidsmaatregelen. Het gaat om een hogere isolatiewaarde van de vloer, dak en gevel om het energieverbruik van het pand fors te verlagen. Door vloerverwarming in het  kantoor, de werkplaats en het magazijn, kan met een warmtepomp zowel worden gekoeld als verwarmd. Gesloten bodembronnen en een brine-water warmtepomp bieden de mogelijkheid om energie tussen de ruimtes uit te wisselen en tijdelijk op te slaan in de bodem. Zonnepanelen op het dak leveren meer dan voldoende stroom waardoor het pand energieleverend wordt. 

Financiële voordelen
Erkende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder zijn al lange tijd wettelijk verplicht voor bedrijven. Duurzame panden hebben beduidend lagere exploitatielasten dan bouwbesluitpanden. Banken waarderen de keuze voor een duurzaam gebouw met een zogeheten groenfinanciering. Als een bedrijfsgebouw energiezuiniger is dan het bouwbesluit , kunnen bedrijven een lagere leningsrente krijgen op hun hypotheek. Een warmtepomp en zonnepanelen zijn al voldoende voor de lagere rente.

Duurzame inrichting
De duurzame techniek zit vaak verscholen in de grond, het gebouw of de installaties zelf. Maar op Zevenhuis zal ook volop aandacht zijn voor de zichtbare duurzame inrichting van de openbare ruimten. Denk bijvoorbeeld aan uitgiftepunten van alternatieve (bio) brandstoffen die het milieu minder belasten, zoals duurzame elektriciteit, waterstof en groengas. Of de inrichting van een parkeerplaats met zonnepanelen die de laadpalen voor elektrisch rijden voeden en het beschikbaar stellen van de zogenoemde ‘E-deelauto’s’ die milieuvriendelijk rijden en carpoolen stimuleren.

Wethouder Ben Tap van Economische Zaken: ‘Het is goed dat Zevenhuis groeit, maar nog belangrijker dat dit duurzaam gebeurt. Zo combineren we een goed vestigingsklimaat met betere bescherming van het klimaat en milieu. Zevenhuis is daarmee een voorbeeld bedrijventerrein voor de eenentwintigste eeuw.’

Felko Holland tekent koopcontract Zevenhuis

Felko Holland tekent koopcontract Zevenhuis

December 2018: De heren Feller en Knol van Felko Holland uit Hem hebben een kavel van ruim 2.800 m2 gekocht op bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn. Felko Holland is producent en importeur van unieke zoetwaren bestemd voor groothandels, retailorganisaties, pretparken etc. Naast de afzet in Nederland exporteert Felko Holland haar producten naar ruim 30 landen.

Guido Scholtens is namens Exploitatiemaatschappij Zevenhuis verheugd om Felko Holland te mogen verwelkomen als eerste ondernemer op de nieuwe fase van Zevenhuis. Een prachtig Westfries bedrijf gerund door twee enthousiaste ondernemers die een mooie toekomst op Zevenhuis tegemoet gaan.

Willem Feller van Felko Holland: “Onze huidige bedrijfshuisvesting werd te klein. Op het logistiek zeer gunstig gelegen Zevenhuis zien wij goede groeimogelijkheden voor ons bedrijf. Het biedt ook de kans om een duurzaam bedrijfspand te bouwen van waar uit wij onze klanten wereldwijd kunnen bedienen conform onze drie kernwaarden: ‘kwaliteit, service en innovatie’. “Wij hebben er zin in!”


Bedrijventerrein Zevenhuis luchtfoto december 2018

Zevenhuis luchtfoto december 2018


Bedrijventerrein Zevenhuis luchtfoto oktober 2018

Zevenhuis Luchtfoto | oktober 2018


Uranus Beheer tekent koopcontract Zevenhuis

Ondertekening Koopovereenkomst Zevenhuis Uranus Beheer

Juli 2018 Uranus Beheer heeft een kavel gekocht ter grootte van ca. 5.700 m2 op bedrijventerrein Zevenhuis ten behoeve van de realisatie van 13 bedrijfsruimtes vanaf 150m2.

Kees Vlaar is namens Exploitatiemaatschappij Zevenhuis verheugd dat Uranus Beheer gekozen heeft voor Zevenhuis. Het gaat goed met de economie en deze ontwikkeling stelt zelfstandige ondernemers in staat een volgende stap te maken. We merken een duidelijke toenemende vraag naar bedrijfsunits.

Nico Berger: “Ondernemers kunnen naar wens zelf indelen. Wij zorgen voor een kwalitatief hoogwaardige uitstraling van de hallen”.

Er zijn nog enkele units beschikbaar. Voor informatie ga naar: hoffstad.nl of vanoverbeek.nl


Bedrijventerrein Zevenhuis luchtfoto juli 2018

Luchtfoto fase 1b | juli 2018


Bedrijventerrein Zevenhuis luchtfoto

zevenhuis luchtfoto fase 1b

Bedrijventerrein Zevenhuis wacht groeispurt

zevenhuis-luchtfoto-fase-1b


December 2017 Zevenhuis is de volgende fase ingetreden. 2018 wordt voor bedrijventerrein Zevenhuis het jaar van de groeispurt. Lees hier het artikel uit het NHD.


De Eekhoorn heeft kavel van ruim 25.000 m2 gekocht op Zevenhuis

De Eekhoorn Dutch Furniture heeft kavel gekocht op Zevenhuis

November 2017 Eekhoorn Dutch Furniture gaat een groot nieuw distributiecentrum met Experience Center bouwen. Eekhoorn Dutch Furniture Woodworkings produceert houten bouwpakketmeubelen voor binnen- en buitenland. Daarnaast worden in toenemende mate meubelen geïmporteerd uit Polen en China. De online verkoop via webwinkels aan klanten zal de komende jaren naar verwachting stijgen. Eekhoorn heeft 150 medewerkers in dienst en produceert 24 uur per dag, 6 dagen in de week. Bekende handelsmerken van Eekhoorn zijn WOOOD en BepureHome.

Guido Scholtens: ‘Voor Zevenhuis is een bedrijf als Eekhoorn, uitgeroepen door het Financieel Dagblad als Gazelle, een enorme opsteker. Met het mooie gebouw krijgt het bedrijventerrein een duidelijk duurzaam gezicht. Voor ondernemers die zich bij dit prachtige bedrijf willen aansluiten zijn terstond uitgeefbare kavels beschikbaar.’

Gerard de Smit: ‘De voortreffelijke ligging aan de N23 en uitstraling van Zevenhuis heeft ons doen besluiten om ons op deze locatie te vestigen. Je bent zo op de A7 en onze zichtlocatie zal werkelijk niemand ontgaan.’

Leest het artikel uit het NHD van 14 november 2017.


Duurzame karakter van Zevenhuis in beeld

Duurzame karakter van Zevenhuis in beeld

Oktober 2017 Cees Groot, van Groot Ecobouw, is expert op het gebied van duurzaam, ecologisch en energieneutraal bouwen. Cees is, als duurzaamheidscoach, verbonden aan Zevenhuis om zijn kennis te delen met bedrijven die zich hier willen gaan vestigen.

Het is een trend dat ondernemers meer en meer met duurzaamheid bezig zijn. Bedrijven kiezen heel bewust voor een duurzaam, toekomstgericht en energiezuinig pand; een gasloos pand met betere isolatie en ventilatie, met zonnepanelen, warmte en koeling vanuit de grond en ledverlichting. Eén bedrijf kiest heel bewust voor een hogere isolatiewaarde van de vloer en wanden om het energieverbruik van het pand te verlagen. Door dikkere isolatie toe te passen in de vloer en wanden zal er minder warmteverlies zijn.

Vanuit de samenwerkende partijen ontvangen bedrijven uiteenlopende informatie waar een keuze in gemaakt dient te worden. Cees Groot is hierin de onafhankelijke raadgever. Hij deelt zijn kennis, komt met oplossingen of aanvullingen, maakt desgewenst berekeningen van mogelijkheden en brengt objectief advies uit. Bedrijven voelen zich door zijn inbreng gesteund en kunnen deze meenemen in de gesprekken met bouwkundige partijen zodat de bouwkundige waardes van het pand bepaald kunnen worden. Erkende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder zijn trouwens wettelijk verplicht voor bedrijven. De energie die sommige van deze onderdelen opleveren, zorgen voor lagere exploitatielasten.

De keuze voor een duurzaam gebouw wordt gewaardeerd door banken, want zij kennen de zogenoemde groenfinanciering. Als een bedrijfsgebouw een lagere EPC-waarde heeft dan het bouwbesluit aangeeft, kunnen bedrijven een lagere leningsrente krijgen op hun hypotheek; (een warmtepomp en zonnepanelen zijn al voldoende voor dit duurzame karakter).

Veelal is duurzame techniek onzichtbaar. De techniek zit namelijk verscholen in de grond, het gebouw of de installaties zelf. Toch zal er ook volop aandacht zijn voor de zichtbare duurzame inrichting van de openbare ruimten, zoals uitgiftepunten van alternatieve brandstoffen die het milieu minder belasten. Elektriciteit, waterstof en groengas zijn van die ‘schone’ brandstoffen. Of de inrichting van een gezamenlijke parkeerplaats met zonnepanelen die de laadpalen voor elektrisch rijden voeden en het beschikbaar stellen van de zogenoemde ‘deelauto’s’ die milieuvriendelijk rijden en carpoolen stimuleren.


Defrancq tekent koopcontract Zevenhuis

ondertekening defrancq zevenhuis

Juli 2017 De heer Johan Flens van de firma Defrancq heeft een kavel van ruim 4400 m2 gekocht voor hun nieuwe huisvesting. Defrancq is een Belgisch bedrijf dat handelt in dakdekkersbenodigdheden en zinkmaterialen. “Wij waren toe aan een nieuwe stap. Zevenhuis is een mooie plek om verder te groeien. Goed ontsloten en bereikbaar voor klanten en personeel”, aldus Johan Flens.

Guido Scholtens is erg blij dat Defrancq deze stap gezet heeft naar Zevenhuis. Hij ziet verder dat de interesse voor Zevenhuis behoorlijk is toegenomen de afgelopen tijd.


Danny Eksteen en René Kok bundelen krachten op Zevenhuis

ondertekening-zevenhuis-eksteen-kok-hoorn

Juni 2017 Voegbedrijf Eksteen en Bestratingsbedrijf Kok Hoorn hebben samen een kavel gekocht op Zevenhuis ter grootte van 2500 m2. Bij de bouw zullen zij samen optrekken.

Guido Scholtens: “Het is mooi om te zien dat ondernemers elkaar opzoeken en samen optrekken. Dat is cocreatie in de praktijk waar Zevenhuis erg open voor staat.” Wilt u ook een gezamenlijke ontwikkeling doen? Laat het ons weten.


MSH tekent koopcontract Zevenhuis

MSH-tekent-koopcontract-Zevenhuis

Juni 2017 MSH equipment heeft een bedrijfskavel van ruim 2900 m2 gekocht op Zevenhuis. MSH is een importeur van equipment en gereedschap gericht op de autoschade-herstelbranche nu nog gevestigd in Zwaagdijk-Oost. MSH heeft klanten in heel Nederland.

Directeur Marcel Martens kiest voor Zevenhuis vanwege de uitstekende ligging pal aan de N23 en dichtbij de A7. Zevenhuis is ook gunstig bereikbaar voor het personeel. Het nieuwe pand krijgt een duurzame uitstraling en zal energieneutraal worden.

Guido Scholtens, bestuurder van Zevenhuis, is blij dat juist bedrijven als MSH, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, voor Zevenhuis kiezen. In die zin is een algemene trend waarneembaar dat ondernemers duurzaamheid meer en meer als een vanzelfsprekendheid zien. Voor informatie ga naar: msh-equipment.nl


Er komt schot in Zevenhuis

Er-komt-schot-in-zevenhuis

31 mei 2017 Drie bedrijven gaan bouwen en twee nemen optie op perceel in eerste fase bedrijventerrein. Lees hier het artikel uit het NHD.


Koopcontract bedrijfsunits Zevenhuis getekend

Koopcontract bedrijfsunits Zevenhuis getekend

April 2017 'Welkom op Zevenhuis' stond op de taart die 24 april jl. werd aangesneden door Guido Scholtens, bestuurder van Exploitatiemaatschappij Zevenhuis.

Wouter en Rob Bijeman van B2 Vastgoed tekenden het koopcontract voor een kavel op Zevenhuis. De vergunning voor de 20 luxe units is aangevraagd en de bouw zal spoedig daarna starten.

"Beginnende zelfstandige ondernemer kunnen op deze wijze een mooie start maken voor hun bedrijf op Zevenhuis. Wellicht zijn ze over een paar jaar toe aan een volgende stap op Zevenhuis”, zegt Guido Scholtens.

Wouter en Rob zien dat hun product goed door de markt is opgepakt. "Wij gaan starten met bouwen. Tijdens de bouw verwachten wij de resterende units te verkopen. Wie interesse heeft moet nu niet te lang wachten". Voor informatie ga naar: Bedrijfsunitszevenhuis.nl


Marees start met Multi Traffic Point

filmstil

Maart 2017 - De Marees Groep maakt op 7huis een start met de indrukwekkende ontwikkeling van het Multi Traffic Point. Het Multi Traffic Point heeft alles te bieden wat de (zakelijke) reiziger zich mag wensen. Een tankstation met shop, verschillende mogelijkheden om te eten en een hyper moderne wasstraat. Deze wordt uitgevoerd met een kettingbaan. De capaciteit van de wasstraat komt door deze kettingbaan op ruim 100 auto's per uur. Na het wassen kan de klant overdekt en gratis stofzuigen. Tevens zal het dak worden voorzien van zonnepanelen om zodoende, lokaal de energiebehoefte op te wekken. Ook wordt de wasstraat uitgevoerd met een waterrecycling systeem. Klik hier voor de video.


Werkzaamheden N23 Westfrisiaweg hervat

Werkzaamheden N23 hervat

Februari 2017 - Heijmans en de Provincie Noord-Holland hebben overeenstemming bereikt over het project N23 Westfrisiaweg. Beide partijen hebben onderling afspraken gemaakt over de verdere planning en uitvoering van het project. Heijmans hervat met onmiddellijke ingang de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg en verwacht de weg eind 2018 open te kunnen stellen voor het verkeer. Lees meer.


Vestigingsklimaat Zevenhuis

zevenhuis-ben-tap

Juni 2016 – Vestigingsklimaat Zevenhuis moet meer aansluiten bij specifieke vraag vanuit het bedrijfsleven. Lees meer.


Media archief

In de media archief leest u nog meer over Zevenhuis in de media.